eAsiointipalvelut

Varhaiskasvatuksen sähköisiin palveluihin voit kirjautua tältä sivulta.

EAsiointipalvelun kautta voit asioida varhaiskasvatuspalveluissamme silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Asioiminen tapahtuu turvallisesti salatun tietoliikenneyhteyden kautta ja palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Ennen eAsiointipalveluihin kirjautumista tutustukaa yleisiin ohjeisiin sähköisen palvelun käytöstä sekä hakemuksen täyttöohjeisiin, silloin hakemuksen täyttäminen sujuu helpommin ja kaikki tarvittavat tiedot tulevat hakemukseen (nopeuttaa hakemuksen käsittelyä).

Vahaiskasvatushakemus

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisesti eAsiointipalvelussa ja jokaisesta sisaruksesta tehdään oma hakemus. Varhaiskasvatushakemus on voimassa toistaiseksi, joten jos lapsi on jo varhaiskasvatuksessa, uutta hakemusta ei tarvitse tehdä (varhaiskasvatuksen liittyvät muutokset ilmoitetaan suoraan varhaiskasvatuspaikkaan). Jos ei ole mahdollista käyttää sähköistä palvelua, lomakkeen voi tulostaa oheisesta linkistä.

Varhaiskasvatuksen hoitoaikojen ilmoittaminen

Huoltaja ilmoittaa lapsen hoitoajat ja poissaolot eAsiointipalvelun kautta, jossa voi myös seurata palvelusopimuksen toteutumista, palvelussa näkyvät varatut, toteutuneet ja jäljellä olevat tunnit. Hoitoajat on ilmoitettava viimeistään edellisen viikon maanantaina klo 12.00. Jos hoitoaikoihin tulee äkillisiä muutoksia, esim. lapsi sairastuu ja viikko on jo lukittu, muutokset ilmoitetaan suoraan varhaiskasvatuspaikkaan. Mikäli hoitoaikojen ilmoittaminen ei onnistu sähköisesti, esim. suomi.fi -tunnistepalvelussa olevan häiriön vuoksi, hoitoajat voi ilmoittaa hoitopaikkaan muutoin sovitulla tavalla.

Esiopetushakemus

Esiopetukseen ilmoittaudutaan eAsiointipalvelussa ja esiopetuspaikkaa valittaessa tulee ottaa huomioon kouluunottoalueet. Jos ei ole mahdollista käyttää sähköistä palvelua, lomakkeen voi tulostaa oheisesta linkistä.

Sijoitus- ja maksupäätöksen tiedoksianto

Mikäli lapsen huoltajalla on voimassaoleva sähköpostiosoite ja hän on antanut suostumuksen lähettää varhaiskasvatusta koskevat päätökset sähköisesti, päätökset lähetetään tiedoksi eAsiointipalvelun kautta. Huoltaja saa ilmoituksen päätöksistä sähköpostiinsa.

Palveluseteli

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haettaessa pitää ensin ottaa yhteyttä palveluntuottajaan ja tehdä tämän kanssa palvelusopimus. Sen jälkeen jokaisesta lapsesta pitää tehdä kunnalle palvelusetelihakemus eAsiointipalvelun kautta ja toimittaa tuloselvitys varhaiskasvatustoimistoon tai ilmoittaa, että hyväksyy korkeimman hoitomaksun (=pienin palvelusetelin arvo).