Palveluseteli

Sotkamon sivistystoimen lautakunta on kokouksessaan 7.12.2017 §98 on päättänyt ottaa yksityisen päivähoidon tukimuodoksi palvelusetelin1.8.2018 alkaen.

Kun haet lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa yksityiseltä palveluntuottajalta

  1. Ota yhteyttä suoraan yksityiseen palveluntuottajaan (lisätietoa oheisista linkeistä).
  2. Tee palvelusopimus yksityisen palveluntuottajan kanssa (yksityinen palveluntuottaja toimittaa sopimuksen varhaiskasvatuksen toimistoon)
  3. Tee palvelusetelihakemus kunnalle sähköisessä palvelussa jokaisesta lapsesta erikseen (ilmoita hakemuksella sähköpostiosoitteesi ja suostumus, että päätös voidaan lähettää sähköisenä tiedoksesi eAsiointipalveluun).
  4. Toimita tulotietosi Sotkamon varhaiskasvatuksen toimistoon tai ilmoita jo hakemuksella, että suostut korkeimman hoitomaksun määrittelyyn (= pienin palveluseteli)

TARVITTAVAT TULOSELVITYKSET
– todistus bruttotuloista (työ, opiskelu, yritys, päiväraha) / Katso luettelo huomioitavista tuloista
– viimeisin verotuspäätös
– elatusmaksu
– opiskelutodistus

Tulotiedot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteella paivi.leinonen@sotkamo.fi tai varhaiskasvatus@sotkamo.fi

Tällä hetkellä palveluseteliä käyttävillä perheillä palvelusetelipäätös on voimassa siihen asti, kun lapsi aloittaa esiopetuksen (ellei ole haettu määräajaksi). Toimikauden loppuun 31.7.2019 alun perin tehdyt päätökset ovat myös voimassa lapsen esiopetukseen saakka, ellei sitä ennen tule muutosta varhaiskasvatuksen tarpeeseen, joten uutta palvelusetelihakemusta ei tarvitse tehdä elokuun alusta.

Palvelusetelin arvo tarkistetaan 1.8.2019 alkaen, joten uudet tulotiedot perheiden on toimitettava elokuun aikana palvelusetelin arvon ja hoitomaksun tarkistamista varten. Mikäli perhe on hyväksynyt korkeimman hoitomaksun ja pienimmän palvelusetelin arvon, tulotietoja ei tarvitse edelleenkään toimittaa.