Työllisyydenhoidon kuntakokeilulogo.

Työllisyyden kuntakokeilu

Sotkamon kunta tuottaa työllisyyspalvelut, kuntoutus- ja eläkeselvittelypalveluja Sotkamossa kuntakokeilun aikana. Työllisyysohjaajat tukevat kuntalaisen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti eri elämäntilanteissa. He ovat apuna kaikissa työllistämiseen liittyvissä asioissa auttaen työn ja tekijöiden yhteensovittamisessa.

Sotkamon työllisyyden kuntakokeilun henkilöstön työpisteet sijaitsevat virastotalolla osoitteessa Markkinatie 1 (alin kerros).

Sotkamon kunta on mukana Kainuun seudun työllisyyden kuntakokeilussa. Kuntakokeilu käynnistyy 1.3.2021 ja päättyy 30.6.2023. Kainuun seudun työllisyyden kuntakokeilussa ovat mukana Kajaani, Sotkamo, Kuhmo, Suomussalmi, Paltamo, Hyrynsalmi ja Ristijärvi.

Työllisyyden kuntakokeilu on asiakaslähtöinen pilotti. Tavoitteena on aina mahdollisimman ripeä työllistyminen. Matka kohti työllistymistä saattaa sisältää kuitenkin useita eri askeleita, joilla parannetaan asiakkaan tilannetta. Avainasemassa on työnhakijoiden yksilöllinen palvelu.

Kuntakokeilussa panostetaan vahvaan alkuun. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas pyritään saamaan tehokkaasti eteenpäin. Kokeilu ei tuo asiakkaalle mitään lisävelvoitteita. Työttömän työnhakijan lakisääteiset velvoitteet ovat samat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille.

Kuntakokeilun asiakkaille tullaan ilmoittamaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan.

Lisätietoja Kainuun seudun kuntakokeilusta:
Milla Tikkanen, työllisyyspäällikkö, Kainuun seudun kuntakokeilun koordinaattori
milla.tikkanen@kajaani.fi
044 – 421 4049

Lisätietoja Sotkamon kunnan kuntakokeilusta:
Marjo Leinonen, työllisyysasiantuntija
marjo.leinonen@sotkamo.fi
044 – 750 2480