Maisemassa maatalouskone pellolla

Apua ja neuvontaa rekrytointiin

Jos yrityksesi kaipaa lisää työvoimaa, voit ilmoittaa työpaikan avoimeksi työmarkkinatorin kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä Sotkamon kunnan työllisyyspalveluihin. Meiltä saat tarvittaessa neuvoa työpaikkailmoituksen julkaisemiseen. Voimme myös esitellä työnhakijoita yritysasiakkaidemme toimeksiantojen perusteella.

Haluatko järjestää onnistuneen rekrytointitapahtuman?

Autamme yritystäsi veloituksetta järjestämään oman rekrytointitapahtuman. Tarjoamme tapahtumallesi tilat Sotkamossa ja työllisyyspalvelut avustavat haastatteluissa. Ota yhteyttä niin suunnitellaan tilaisuus yhdessä ja kutsutaan juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivia työnhakijoita. Olemme mukana myös erilaisissa toimialakohtaisissa rekrytointitapahtumissa.

Auringonlasku, lumihanki ja puita

Työllistämisen tuet

Kysy meiltä palkkauksen tuista ja madalla näin työllistämiskynnystäsi. Kerromme mielellämme lisää käytettävissä olevista palveluista.

Vieraskielisten työllistäminen

Työllisyyspalvelumme auttaa yritystäsi vieraskielisten työllistämisessä. Oma vieraskielisten ohjaajamme toimii linkkinä työnantajan ja työtekijän välillä, ja mahdollistaa työllistämiseen liittyvät keskustelut, vaikka yhteistä kieltä ei työnantajan ja työntekijän välillä vielä olisikaan.

Kajaanin kansainväliset palvelut

Kajaanin kansainvälisten palveluiden tehtävä on varmistaa eri syistä Kajaaniin ja Kainuuseen muuttaneiden ulkomaalaisten arjen sujuvuus, hyvinvointi, turvallisuus ja kotoutuminen moninaiseen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kansainvälisissä palveluissa toimitaan asiakaslähtöisesti ja aktiivisessa yhteistyössä eri toimijatahojen kanssa.

Eures-palvelut Kajaani

EURES on yhteistyöverkosto, jonka tarkoituksena on edistää työntekijöiden vapaata liikkumista EU:n 27 jäsenvaltiossa sekä Sveitsissä, Islannissa, Liechtensteinissa ja Norjassa.

Verkoston kumppaneita voivat olla julkiset ja yksityiset työvoimapalvelut, ammattiliitot, työnantajajärjestöt ja muut työmarkkinoiden toimijat. Kumppanit tarjoavat työnantajille ja työntekijöille tietoa sekä työnvälitys- ja rekrytointipalveluja, kun taas Euroopan koordinointitoimisto valvoo toiminnan organisointia EU:n tasolla ja kansalliset koordinointitoimistot jäsenvaltioissa.

EURES on lisäksi tärkeässä roolissa erityisen tiedon tarjoajana ja helpottaessaan työnvälitystä Euroopan rajatylittävillä alueilla siellä toimivien työnantajien ja rajatyöntekijöiden tukena.

Käytännössä EURES tarjoaa palveluitaan portaalin ja noin tuhannen EURES-neuvojan verkoston välityksellä. Neuvojat ovat  päivittäin yhteydessä työnhakijoihin ja työnantajiin ympäri Eurooppaa.

Ota yhteyttä