Maisemassa virastotalon pihamaa aurinkoisena päivänä.

Työttömien terveystarkastukset

Jos olet työtön, voit hakeutua kuntasi järjestämään työnhakijoidenterveystarkastukseen. Kun haluat työnhakijoiden terveystarkastukseen, ota yhteyttä TE-asiantuntijaasi/työllisyysohjaajaasi.

Työnhakijoiden terveystarkastusten toiminta-ajatuksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Omasta työkyvystä huolehtiminen helpottaa uudelleen työllistymistä ja työhön palaamista sekä ylläpitää työnhakijan henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Terveystarkastusten ajatuksena on ennaltaehkäistä mahdollisten terveysongelmien syntymistä. Terveystapaamiskäynti terveydenhoitajan vastaanotolla on maksuton.

Metsäkone Tenetin koulun illassa.

Terveystarkastuksen keskiössä olet sinä itse

Terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

 

Terveystarkastus sisältää terveydentilan kartoituksen, sekä ohjausta ja neuvontaa elintapasairauksien ehkäisyyn. Terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn. Tarvittaessa tehdään jatkohoitoon ohjaus lääkärille tai eri alojen asiantuntijoiden vastaanotolle.

Huomioithan, että lääkärikäynnit ovat maksullisia.

Mikäli terveystarkastuksessa löytyy esim. vamma tai sairaus, tähän liittyvä erityinen palvelutarve voidaan ottaa huomioon kaikissa julkisissa työvoimapalveluissa. TE-toimiston/työllisyyden kuntakokeilun palveluiden lisäksi saatat tarvita myös muuta tukea työllistymiseen tai työssä pysymiseen.

Palvelun tuottaa Kainuun hyvinvointialue.