Kuvituskuva.

Työllisyyspalvelut

Sotkamon kunta suunnittelee ja toteuttaa työnhakija- ja työnantajalähtöistä työllisyydenhoitoa yhdessä laajan toimijaverkoston kanssa. Verkostossa ovat mukana mm. työnantajat, oppilaitokset, Kainuun TE-toimisto, Kainuun työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP), Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Kela, yhdistykset sekä ESR –hankkeet.

Työnantajalle

Sotkamon kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa maksutonta tukea rekrytointiin ja työllistämiseen liittyen. Etsimme tehtäviinne soveltuvia työntekijöitä kainuulaisten työnhakijoiden joukosta. Lisäksi autamme työhaastattelussa, työllistämisen tukimuotojen selvittelyssä (palkkatuki, Sotkamon kunnan kuntalisä), ohjaamme eri työllistämiseen liittyvien hakulomakkeiden täyttämisessä ja sähköisessä asioinnissa sekä annamme työhönvalmennuksellista tukea työnantajalle sekä -tekijälle.

Työnhakijalle

Sotkamon kunnan työllisyyspalvelut haluaa edistää kuntalaisten työllistymistä. Olit sitten hiljattain työnhakusi aloittanut tai jo pidempään työtä vailla ollut, työllisyyspalveluista saat tarpeidesi ja tilanteesi mukaista henkilökohtaista palvelua  kuten esim. ohjausta ja valmennusta työnhakuun, yksilöllisiä tukitoimia työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi, mahdollisuuden luoda kontakteja työnantajiin sekä saada tietoa avoinna olevista työpaikoista. Voit myös saada tukea työkyvyn selvittämiseen.

Työllisyyspalveluista voit tiedustella kunnan mahdollisuuksista tarjota työtä oppisopimuksella tai palkkatuella sekä mahdollisuudesta työkokeiluun. Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisvastuu Sotkamossa on Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymällä. Kunnassa tarjolla olevia työtoimintapaikkoja voit kysellä työllisyyspalveluista.

Työllisyydenhoidon kuntakokeilu

Kesätyöseteli