Ihanan lämpimät Vuokatti-pipot nyt myynnissä

Sotkamon kunnassa sijaitseva Vuokatin matkailualue on Suomen monipuolisin, koko vuoden aktiivisesti toimiva keskus, joka tarjoaa erinomaiset harrastusmahdollisuudet ja vaihtelevat maastot niin matkailijoille kuin kuntalaisille. Nyt onkin mahdollisuus jokaisen tunnustaa Vuokatin violettia väriä!

Valotaidefestifaalin sisäänkäynti Hiukan harjuilla, jossa upeat männyt loistavat punaisena.

Palvelu: Matkailu

Valotaidefestifaalin sisäänkäynti Hiukan harjuilla, jossa upeat männyt loistavat punaisena.

Vapaa-aika lähellä

Sotkamossa vapaa-aika rakentuu niistä lukemattomista arjen hyvinvoinnin mahdollisuuksista, joita monipuolinen ja elävä kuntamme tarjoaa. Kunnan tuottamista palveluista löytyy varmasti kaikille jotain.

Lapsiystävällisessä Sotkamossa huolehditaan siitä, että lapsille ja nuorille on omaa kohdennettua tekemistä ja turvallisia aikuisia ympärillä myös vapaa-ajalla kodin lisäksi. Osallisuustyö varmistaa, että lasten ja nuorten ääni tulee kuulluksi toiminnan suunnittelussa.

Huippupesistä Sotkamon Hiukassa, kun itä ja länsi kohtasivat elokuussa 2023.

Rikas ja vaihteleva tapahtumatarjonta Sotkamossa

Sivistystä, musiikkia ja taidetta löytyy niin luonnosta kuin rakennetuista ympäristöistä Sotkamossa. Tori, Missio Galleria, Aatos ja monet monet muut tapahtuma-areenat ja -stadionit toimivat sotkamolaisten elämysten näyttämönä. Sotkamon ja Vuokatin huikea luonto itsessään toimii myös näyttämönä monille tapahtumille.

Sotkamon kunnan tapahtumien kirjo ja monipuolisuus ilahduttavat ja viihdyttävät niin kuntalaisen arkea kuin lomalaisen rentoutumista. Vahva urheilukulttuuri tuo rikkaan ja monipuolisen tapahtumatarjonnan myös liikunnan ystäville. Sotkamon ja Vuokatin huippu-urheilun kehto luo alueelle kilpaurheilutapahtumia, jossa ovat edustettuina useat lajit kuten superpesis ja hiihto.

Sotkamon lukion ja kirjaston uusi rakennushavainnekuva

Kohti uutta kirjastoa

Uusi kirjasto valmistuu vuoden 2024 aikana samaan rakennukseen lukion uudisosan kanssa. Lukio-kirjasto rakennuksen rakentaminen aloitettiin keväällä 2023.

Uusi lukio-kirjasto rakennus tulee palvelemaan paikallista yhteisöä tarjoamalla modernit ja monipuoliset tilat muun muassa opiskeluun ja kirjastopalveluiden toteuttamiseen.

Aurinkoinen keli Vuokatin rinteillä.

Vuokatin matkailupalvelut osana kuntalaisen arkea

Vuokatti on Suomen monipuolisin, koko vuoden aktiivisesti toimiva keskus, joka tarjoaa upean valikoiman matkailupalveluita. Alueen erinomaiset harrastusmahdollisuudet, vaihtelevat maastot sekä helppo saavutettavuus ovat tehneet Vuokatista etenkin perheiden ja liikunnallisten matkailijoiden suosikin.

Vuokatin mahdollisuudet ovat osa sotkamolaista arkea ympäri vuoden. Meillä sanotaankin, että ollaan #sotkamolomalla365.

Hiukan elämysvalot sini-violettina

Hiukan elämysvalot

Hiukan elämysvalot syttyvät joka ilta hämärän laskeuduttua ja niiden syttymisen tietää katuvaloista. Kun katuvalot syttyvät, syttyvät samalla myös Hiukan elämysvalot. Samoin aamulla elämysvalot sammuvat samaan aikaan katuvalojen kanssa.

Lauantaisin elämysvaloshow käynnistyy klo 18 ja näkyy joka tasatunti puoleen yöhön saakka.

Näillä sivuilla kerromme

Onnea vastavalmistuneille Sotkamon uusille matkailuoppaille!

Sotkamon kansalaisopistossa järjestettiin Matkailuoppaan peruskurssi 09.10.2021–27.5.2022. Kurssin opetussuunnitelma laadittiin yhteistyössä Suomen Opasliiton kanssa ja kurssin päätteeksi oli mahdollista suorittaa opastusnäyttö. Opastusnäyttö päättää matkailuoppaan koulutuksen ja siihen osallistuminen edellytti kirjallisen kokeen ja harjoitustyön hyväksyttyä suorittamista.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja kokoaa 120 kohdetta eri puolilta kotimaata – myös Sotkamo mukana

Enemmistö suomalaisista aikoo matkailla kotimaassa tänäkin kesänä, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kotimaanmatkailuun innostaa helppous, edullisuus ja halu tukea paikallisia yrittäjiä, mutta toisaalta matkasuunnitelmiin vaikuttaa polttoaineen hinnannousu. Matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa kokoaa 120 kohdetta eri puolilta kotimaata. Sotkamo on tänä vuonna mukana kampanjassa jo toista kertaa.